I weekenden blev Orø Fjordlandet Open – 2016 forår afholdt.

12647086_1510780925919356_4132876447846862515_nI weekenden var det så tid til at Orø Fjordlandet Open – 2016 forår blev afholdt. Grunden til at vi nu skriver forår skyldes, at under eventet blev der fortalt, at der vil blive afholdt endnu en konkurrence når vi kommer til efteråret, nærmere betegnet d. 28-30 Oktober.

Weekenden startede fredag aften kl. 19 med fællesspisning, hvor der blev serveret noget så lokalt som Paella m/ Isefjordmuslinger. Bagefter blev der holdt et oplæg  om korrekt håndtering og genudsætning af Gordon P. Henriksen og Niels Lagergaard Pedersen. Da konkurrence jo tillader at man laver Catch &  Release, og samtidig giver mulighed for fortsat at vinde 1. præmien på de 25.000kr.

Oplægget blev efterfølgende fulgt op af et oplæg om en vand- & fiskepleje gruppe på Sjælland, som kalder sig selv grusbanden. Hvis det skulle have yderligere interesse kan der læses mere: Her

Fredag aftenen sluttede af med, at fiskeguide Lars Juel Hansen, Fishing Zealand afholdte et oplæg om Isefjorden, gav nogle fif til det tidlige forår på fjorden og til sidst sluttede af med at dele viden om nogle gode forårpladser på fjorden.

 

Lørdag morgen startede kl 9, hvor de der ikke havde været til fællesspisning blev tildelt det måleudstyr, som der var påkrævet under konkurrencen. Derudover blev der kl 10 uddelt gratis suppe & kaffe til de deltagende i konkurrence.

Bemærk også, at der blev givet gratis transport til og fra Orø med færgen under hele eventet.

Konkurrencen gik hen og havde så stor succes at man flere gange under konkurrencen meddelte, at visse fisk ikke længere havde nogen betydning for konkurrencen. Første gang dette skete var kl 16 om lørdagen, hvor mindstmålet blev hævet til minimum 50cm for en vinderchance.

Senere på aftenen efter fællesspisningen blev dette igen hævet. Denne gang til, at mindstmålet for en vinderfisk skulle være minimum imporende 60cm. Dette betød, at der samlet set havde været nogle virkelig flotte fangster over hele lørdagen.

 

Søndag morgen startede lidt ligesom lørdag, med gratis suppe & kaffe kl 10, og derefter kampen om at vinde 1. præmien indtil præmieoverrækkelsen kl 17:00.

Under selve fiskekonkurrencen blev der samtidig afholdt 2 sideløbende konkurrencer; 1 video- & 1 fotokonkurrence. Specielt under videokonkurrencen dukkede der flere gode kandidater op.

Her er de deltagende i videokonkurrence:

 

Fotokonkurrence & de 2500kr blev vundet – af Martin Kielland (det har ikke været muligt at finde billedet).

 

I selve fiskekonkurrencen blev resultatlisten som følgende:

  1. pladsen – Kenneth Jørgensen – havørred på 74,5 cm – Vinder 25.000kr
  2. pladsen – Lars Jacobsen – havørred på 68,5 cm – Vinder 10.000kr
  3. pladsen – Lars Juel Hansen – havørred på 67 cm – Vinder 5.000kr

Der deltog 112 deltagere i fiskekonkurrencen.

 

Under fiskekonkurrencen kom TV2 Øst forbi og lavede et indslag om fiskekonkurrence, indslaget kan ses: Her

Der vil blive afholdt en ny konkurrence den sidste weekend i Oktober (d. 28-30) 2016

 

Kilde: Fjordlandet Open & Orø Fjordlandet