Fotofisk – Odder Kystkonkurrence 2017

Information omkring fotofisk i Odder Kystkonkurrence 2017

Ideen med fotofisk er at deltage tiltrods for at man genudsætter sin fangst. Dette er for at minimere antallet af farvet fisk der bliver hjemtaget. Konkurrencevandet dækker en del gode gydevandløb og derfor kan det ikke undgås, at I vil komme til at støde på farvet fisk.

Hvis man vælger at benytte fisk af fotofisk. Bedes fisken så vidt muligt placeres på blødt underlag under håndteringen. Dette kan være på græs, tang eller i nettet i lavt vand.
For fisken kan blive godkendt ligges et målebånd fra snude til midt hale, samt placeres en grejboks/flueæske under fisken som vist på billedet.

Billedet vil blive afvist hvis målebånd ikke ligger korrekt eller grejboksen/flueæsken ikke er placeret korrekt på billedet. Dette er vedtaget for at minimere chance for snyd.

Er fisken placeret som på billedet på et køkkenbord eller andet må fisken vurderes som hjemtaget, og så kan man ligeså godt kigge forbi til en indvejning med fisken. For så forsvinder ideen med fotofisk og genudsætning.

Fisken på billedet viser, at den fisk vil blive vurderet til at være 52cm lang.

 

Hvad gøres der af billederne, som man har taget af sin fangst?


Billederne af fiskene postes enten på facebook  i gruppen (https://www.facebook.com/groups/odderfisker/) eller sendes til mig på 28 55 65 50 – hvorefter godkendte billeder vil blive lagt på facebook.

Så vidt muligt vil jeg forsøge at holde en løbende stilling opdateret således, at unødvendige fisk ikke behøver igennem denne fotosession.

 

Sådan er målebånd og grejæske placeret