Mariager Fjord Havørredkonkurrence 2018 – Resultatet

 

Mariager Fjord Havørredkonkurrence 2018

I april måned rammer vi ind i den absolut travleste måned  hvad angår havørredkonkurrence. I denne måned kan man snildt opleve, at der bliver afholdt både 2,3 og 4 havørredkonkurrencen rundt omkring i landet på samme tid. Det betyder desværre også, at nogen konkurrencer mister deltagere i forhold til hinanden.

En af de der er udsat for dette er desværre Mariager Fjord Havørredkonkurrence. Da konkurrencen blev afholdt i 2017 deltog +/- 75 deltagere. I år så det desværre noget anderledes ud da Seatrout Open – Fyn Forår blev afholdt i samme weekend.  Det betød at årets deltager antal var nede på 45 – altså et fald på ~40%.

 

Fokus på hygge

Som man kan se på ovenstående billeder så afholdes MFH i særdeles hyggelig omgivelser. Flere gange i løbet af de 24 timer konkurrencen var jeg forbi for, at se hvad der kom ind af fisk til indvejning – hvilket forøvrigt kører på særlig måned, da det er muligt at indveje fisk alle konkurrencens 24 timer. Vil man indveje om natten skal man blot banke på og vække konkurrencemandskabet der sover på stedet.

Ved det “Røde Pakhus på Hobro Havn”, som var værtsted for fiskekonkurrencen kunne man opleve diverse fremvisninger. Her kunne man bl.a finde udgivet materiale om fiskeriet i Mariager Fjord og Limfjorden. Ligeledes var der fremvisning af fiskekajaker, mulighed for køb af mad og diverse drikkelse når man besøgte stedet.

I alt kiggede jeg forbi en 3-4 gange og hver eneste gang blev jeg mødt at en frisk og veloplagt mand ved navn; Kj eld Frost.

Kjeld  som er formand for waders.dk og dermed ansvarlig som arrangør løftede sløret for, at konkurrencen lige knap kunne kører rundt med de 45 deltagere og man selvfølgelig håber på at flere vil kigge forbi når konkurrencen bliver afholdt i 2019.

Det håber jeg vitterlig også. For personalet er yderst venligt og der bliver lagt meget i gøre det interessant at komme til præmieoverrækkelsen med bl.a fremvisning af pontonbåde samt nyt grej fra grejproducenter.

 

Fremvisning af Anderson Pontonbåde ved præmieoverrækkelsen.

 

Sådan gik fiskeriet

I løbet af lørdagen blev der bragt et 2 cifret antal fisk til indvejning. Desværre viste det sig, at flere af de fanget fisk havde svært ved at kunne opretholde en konditionsfaktor på 1. Dette er ofte et kendetegn ved forårskonkurrencer, men i år har det været mere end normalt. Det skyldes blandt andet den sene vinter som vi har oplevet, som har gjort at vandet har været køligere end tidligere år og har holdt byttedyrene væk fra de lavvandet områder.

Det lykkes dog 5 af de indvejet fisk at komme igennem nåleøjet og dermed var de 5 første placering i hus da lørdagen blev rundet af.

 

Indvejet fisk – som var smæk fyldt med brislinger. I alt 15 stk

 

Søndag skulle vise sig at blive en dejlig – ihvertfald på den vejrlige front. 20 grader, vindstille og masser af sol. Det hel perfekte vejr til at nyde udsigten udover Hobro Havn. Set fra det fiskemæssige perspektiv; Så var det en halvsløj dag.

Der blev kun indvejet 3 fisk der kunne holde konditionsfaktoren. Der blev dog fanget en flot havørred på 73cm af Andreas Buchhave, som dog desværre blev den fanget inden, at det havde nået og indtage et solidt morgenmåltid i den weekend.

 

 

Denne havørred på 73cm var tæt på – men manglede lige det sidste.

 

Fangstliste og præmiefordeling

Der blev  i alt accepteret 8 fisk i de 24 timer konkurrencen var i gang. Det betyder, at resten af de eksisterende præmier blev fordelt via lodtrækning. Den fulde præmieliste kan ses her.

Men det har været ganske almindeligt for mange de “tidlige” forårskonkurrencer, at præmier ikke har været fyldt ud med fanget fisk. Måske det kunne skabe nogle nye idéer ved arrangøren i forhold til præmiestørrelser og antal. Jeg ved det ikke – men nu skal vi til listen over fanget fisk.

Den kommer her:

 

Plads

DeltagerLængde (cm)Vægt (kg)KondiPræmie

Billede

1

Rasmus Sommer602,211,02

·         5000kr kontant

·         Michael Jensen fiskebog

Se billede

2

Peter Sommer551,961,18

·         Gavekort til Kano tur på Skals Å

m/ overnatning for 16 Mariagerfjord kajakker

Se billede

3Thor Strange571,891,02

·         ABU Revo InShore 35 fastspolehjul

Se billede

4Jesper Jørgensen571,861

·         Gavekort 2.500,-

Se billede

5

Chris Hejgaard551,841,11

·         Gavekort 2.000,-

Se billede

6Johnny Andersen55,51,791,08

·         Gavekort 1.500,-

Se billede

7Niels Kongerslev511,45

1,09

·         Rapala ProWear hybrid waders

Se billede

8Andreas Buchhave501,341,07

·         Gavekort 1.000,-

Se billede

 

Vinderfiskene i Mariager Fjord Havørredkonkurrence 2018

 

Som listen over fangsterne viser, så har det været et tæt løb i midterfeltet – flere af fiskene viser dog også, at der lagt hen i foråret har været mangel på føde. Bortset fra 2. pladsen fanget af Peter Sommer havde de 15 brislinger i maven.

Nu er det blot at se frem til 2019 når konkurrencen vender tilbage og forhåbentlig med deltagelse herfra.

 

Knæk & Bræk

Christian “Crede” Kjeldsen