Fjord til Fjord 2018 – Resultatet

Stort fremmøde ved præmieoverrækkelsen.

Siden sidst

Det er efterhånden ved at være nogle uger siden, at jeg sidst har lagt nogen resultater op her på siden. Men det er bestemt ikke fordi, at der ikke har været afholdt nogen – der har bare været afholdt så sindsyg mange og flere af dem har jeg selv været ude og deltage i. Så tiden har simpelthen ikke været til at få skrevet noget. Men der skal nok komme en opfølgning på disse på et senere tidspunkt.

Til at starte med så bliver det Fjord til Fjord 2018, som netop er blevet afsluttet i dag.

 

Fjord til Fjord 2018 – Jyllands ubestridelige største havørredkonkurrence

Her i weekenden har Fjord til Fjord løbet af stablen. I årets udgave var det lykkes Grejbiksen, Trige at samle 254 lystfiskere til 3 dages fiskeri, som foregik fra Als Odde, Mariager Fjord i Nord til Trelde Næs, Vejle Fjord i syd. Her  skulle deltagerne dyste om at fange den største havørred og dermed gøre sig fortjent til, at få fingrene i en af de eftertragtede præmier.

Det særlige ved Fjord til Fjord er den specielle stemning, som det er lykkes arrangøren at opbygge omkring hele konkurrencen. Det er uden samling den fiskekonkurrence, som jeg selv deltager i, der har det største antal fremmøde ved præmieoverrækkelse. Uden at have talt, som vil jeg vurdere dagens fremmøde til at ligge over 100+.

 

Gjerrild Klint

 

Mit Fjord til Fjord 2018

Det var lykkes mig, at overbevise 12 af medlemmer i min lokale sportsfiskerforening; Odder Sportfiskerforening til at tage med mig til Gjerrild Klint og fiske en hel weekend her i foråret. Vi har tidligere været afsted i det tidlige efterår uden den helt store succes i havørredfiskeriet. Der fanges dog masser af Fjæsinger og Makreller i det dybe vand udenfor klinterne. Men de seneste par år er det ikke lykkes at fange en havørred over mål på stedet.

Derfor skulle der ske noget nyt og valget blev at forsøge med en forårstur til samme sted.

 

Man siger, at forandring fryder.

 

og det må man sige, at det bestemt gjorde i dette tilfælde. I alt blev der fanget 7 havørreder over mål – hvor af den største var 64,5cm og vejede 3kg. Desværre for fangeren, så havde han ikke købt et deltagerbevis til konkurrencen og måtte derfor se en samlet 5. plads forsvinde ud i horisonet. Men taget i betragtning af foreningens tidligere tures erfaring. Så var oddstalene heller ikke med os før turen. Men mon ikke piben får en anden lyd fremadrettet.

I forhold til mit eget fiskeri så blev det til en stor nulbon. Alt jeg oplevede var fisk der i krystalklart vand om fredagen kun ville følge efter agnen men ikke hugge til den. Det er desværre til tider en del af gamet.

 

64,5cm og 3 kg

 

En sjældenhed forevigt

Under konkurrencen skete der noget, som kun meget folk kommer til at opleve.  Fredag eftermiddag dukkede Søren Haagemann op med en kæmpe fisk og han var overbevist om, at nu var 1. pladsen hans. Ved liveudsendelsen som Grejbiksen kørte i forbindelse med indvejninger er der ingen tvivl om begrestringen.

 

 

 

“Desværre” for Søren viste det sig, at være en laks på 84,5cm og 6,5 kg. Dermed kunne fisken ikke være med blandt de indvejet fisk, da kun havørreder tæller i konkurrencen. Men det er fortsat en utrolig flot præstation af Søren og kunne lande så flot en kystlaks.

 

Flot kystlaks på 84,5cm og 6,5kg

 

Præmieoverrækkelse

Præmieoverrækkelsen startede med at finde vinderne af diverse præmier, som var mulige at vinde på Amerikansk Lotteri her i blandt et gavekort på 5.000kr, som blev vundet af Kennet Madsen. Selv var jeg heldig at løbe afsted med en Hardy – Demon SWS 9″ #8 – fluestang.

Efterfølgende var der så blevet tid til det mange af de fremmødte ventede på. Nemlig præmieoverrækkelse til Top 10 fiskene, samt lodtrækning på deltagerbevisene.

Du kan se en livevideo fra præmieoverrækkelsen her:

 

 

Resultatet Fjord til Fjord 2018

Under årets Fjord til Fjord blev der fanget flere flotte fisk. Især de 2 fisk som rendte med 1. og 2. præmier var et par veloplagte vinderfisk. Begge havde de en kontitionsfaktor på over 1,3 hvilket i sig selv er en imponerende tilstand.

I forhold til mange af forårs tidligere konkurrence var det intet problem at udfylde en top 10 fangstliste. Herunder kan du se hele Top 10 inkl. billeder af de enkelte fisk.

 

PladsNavnLængdeVægtKonditionPræmieBillede
1Lasse Pedersen735,381,38· Gavekort til Get Away Tours

· Gavekort til Grejbiksen (5000 kr)

Se billede
2Henning Marcussen704,521,31· Simms G3 Waders

· Simms G3 Jakke

Se billede
3Per Mogensen704,11,19· Hardy Zephrus SWS

·  Hardy Ultralite Hjul

Se billede
4Tommy Silberg63,53,161,23· Shimano Lesath

· Shimano Stella FJ fastspolehjul

Se billede
5Brian Nielsen622,861,2· Simms G4 jakkeSe billede
6Anders Mikkelsen622,71,13· Shimano Stella FJ fastspolehjulSe billede
7Jens Gandrup62,52,61,06· Westin W8 spinnestangSe billede
8Jesper Adelstein59,52,521,18· Geoff Anderson Tsuba 2 jakkeSe billede
9Jacob Hobasse582,41,23· Hardy Demon SWS fluestangSe billede
10Troels Storm57,52,341,23· Geoff Anderson WS 5 jakkeSe billede
11Nicolai Roland (junior)45,51,081,14· Gavekort til Grejbiksen (2.500kr)Se billede

 

Top 10 + Junior vinder 2018

 

Kilder:

Livevideoer og enkelte billeder er fra Grejbiksen, som er arrangøren af fiskekonkurrencen. Ønsker du at læse mere om selve arrangmenter kan du se mere her: Fjord til Fjord.

Ønsker du at vide mere om resultater fra tidligere. Så kan du bl.a læse om resultatet fra 2017 hvor John Gadeberg vandt med en fisk på over 8kg!

 

Knæk & Bræk

Christian “Crede” Kjeldsen