Odder Kystkonkurrence 2017 – en succes!

Vinderne af Odder Kystkonkurrence 2017

Vinderne af Odder Kystkonkurrence 2017

 

Odder Kystkonkurrence 2017 er nu afsluttet og her er en beretning + præmiefordeling.

Til at starte med, så vil jeg takke alle vores sponsorer til kystkonkurrencen, for ingen sponsorerer – ingen præmier og ingen præmier formentlig ikke nogen eller meget få deltagere. Så til jer af hjertet tak fordi, at I havde lyst til at tage del i Odder Kystkonkurrence 2017.

d. 13-15 oktober afholdte OSF en åben kystkonkurrence hvor alle kunne deltage på lige fod med hinanden. Konkurrencen var ikke kun for Odder Sportsfiskerforenings medlemmer, men også for alle andre lystfiskere udenfor foreningen.

Præmielisten, som typisk er den der lokker folk til, at deltage i denne slags konkurrencer kom desværre senere ud end planlagt. Men til trods for det lykkes det på kun 4 dage, at få hele 35 deltagere til at melde sig til konkurrencen. Jeg havde personligt håbet på minimum 30, så at det lykkes at komme over det antal synes jeg er fantastisk.

Ud af de 35 tilmeldte var der 13 nye af finde imellem deltagerne. Disse havde enten set kystkonkurrence plakaten i en grejbutik eller på facebook hvor der blev forsøgt at lokke folk til, at deltage i konkurrencen. Det var dejligt at se der var interesse for arrangementet.

Som weekenden skred frem blev det også tydeligere og tydeligere, at vi havde formået at få folk fortalt om, at i Odder ligger der en aktiv sportsfiskerforening. Da flere deltagere blev spurgt ind til om de deltog i kystkonkurrencen af forbipasserende, som var ude og få en weekendstur ved stranden.

Allerede her er målet med kystkonkurrencen blevet opfyldt, da arrangementet selvfølgelig også er med henblik på, at skabe opmærksomhed på foreningen og det vi laver i foreningen. Flere af de deltagende har allerede meldt sig, som nye medlemmer i OSF.

 

Beretning fredag

Men nu er det en konkurrencen, dom blev afholdt og sådan en har selvfølgelig også nogle resultater!

De deltagende kunne starte med at fiske fredag kl. 00:00:01 – men dog kunne et par stykker vente med, at starte til de kunne stå og nyde solopgangen til de første par kast. I løbet af formiddagen dukkede der stemningens billeder op på foreningens facebookgruppe og nu var konkurrencen for alvor startet. Det virkede til at deltagerne var tændte på at fange noget.

Fredagen gik og den første indvejning foregik om aftenen fra kl. 1900-2100. Her dukkede 2 unge gutter (Jan & Anders) op med et par fisk på præcis samme længde og så var vi i gang med at fylde top 5 ud. I løbet af aftenen tikkede en mail ind – det var Gorm, som ville deltage i konkurrencen med en fotofisk. Det vil sige at han tog et billede af fisken med målebånd på, og herefter genudsatte den i sit rette element. Fisken var farvet og derfor på vej imod åen.

Da kystkonkurrencen dækker fiskevand med mange opgangsåer og fredningsbælter. Skulle der selvfølgelig være en mulighed for at deltage i konkurrencen og samtidig med bidrage til bæredygtig lystfiskeri.

Resten af aftenen gik med at snakke fiskepladser, taktikker for lørdagen og ellers blot få en sludder for en sladder imens der blev nydt en øl/sodavand samt lidt proviant fra grillen.

 

Lørdag

Lørdag var der radiostilhed. Trofast var vi mødt op til indvejning både fra kl. 13-15 og igen kl. 19-21. Men der var stille – meget stille. Det lykkes simpelthen ingen af de 35 deltagende at fange en havørred over mål og medbringe den til indvejning.

Eller der blev fanget en på 44cm, men den blev af fiskeren vurderet til, at den nok ikke ville ende med at have en chance, og derfor kom den direkte med hjem i fryseren til en god middag. Yderst beklageligt hvis man læser videre.

Til trods for at der ikke blev indvejet fisk lørdag blev der ved begge indvejningstidspunkter hygget. Nye medlemmer som aldrig havde set vores lokaler eller stampmøllen kiggede forbi og fik en sludder. Det var en sand fornøjelse og jeg fornemmer, at vi også kommer til at se nogen af dem dernede igen til en klubaften.

 

Søndag og afslutning

Søndagen skulle blive bedre. Vi havde endnu ikke fået udfyldt top 5, som der var præmier til og derfor var alle deltagere blevet bedt om at tænke anderledes og prøve noget andet end de forgangne dage. Man kunne fornemme presset ud på pladserne. Nogen stod nærmest med hænderne i håret i ren frustrationen over ikke, at kunne finde fiskene derude. Andre synes at være på opgivelsens rand.

Der blev fanget masser af fisk hele weekenden, de var bare ikke store nok. Det var nærmest som om, at havørredernes svar på børnehave og dagpleje havde valgt at holde legestue i denne weekend. Der blev også fanget mange andre slags fisk i løbet af weekenden. Bl.a. blev der landet 4 havbars, 1 makrel og 1 sej.

Indvejningen startede kl. 1300 men ingen kom. Der gik yderligere 30min og stadigvæk ingen at se på stampmøllen. Håbet begyndte så småt at smuldre. Indtil at Peder dukkede op og fremviste en fisk på 43,5cm – ENDELIG kom der fisk på bordet!

Yderligere en halv time gik og tænker om at skulle til at dele præmierne ud på lodtrækning begyndte at tilbage. Ikke noget der var ønsket. Pludselig dukkede Martin Kammer op. Manden lignede umiddelbart ikke en der havde på fisketur, til det var han al for nydelig klædt i forhold til os andre. Hvor nogen nærmest ikke havde fået søvn i løbet af weekenden.

Ud af det blå gik han tilbage til bilen og fandt 2 rigtig fine havørreder han ville have til indvejning. Den største målte 47cm. Vinder fisken var fundet og top 5 var udfyldt. En sten faldt fra hjertet og tanken om at skulle uddele ekstra præmier på lodtrækning kunne forsvinde.

Lidt i lukketid dukkede Marck op med endnu en fisk til indvejning. Det var en rigtig fin fisk, men den var desværre ikke stor nok til, at kunne rykke på placeringerne.

Martin Kammer står som vinderen af Odder Kystkonkurrencen 2017.

 

Måske ses vi til Odder Kystkonkurrence 2018 d. 12-14 Oktober – hvor der forhåbentligt vil blive fanget endnu flere og større fisk end i år.

 

Indvejet fisk i Odder Kystkonkurrence 2017 listet efter placering:

TopDeltagerAgnLængdeVægtKondi
1Martin KammerSalty471,101,06
2Jan ThomassenSilling46,51,121,15
3Anders F KnudsenHansen Fight46,50,961
4Gorm Pallesen (fotofisk)Blink45
5Peter BrunsgaardHansen Fight43,50,781
6Marck FriisBlink41,50,741,07
7Martin Kammer (genindvejning)Salty43,50,881,11

Flere af havørrederne bar præg af havlus – enkelte havde over 6 synlige havlus på sig.

 

 

Præmierne på fisk og ved lodtrækning blev fordelt på følgende måde (Vinderne i top 5 kunne frit vælge præmier efter placering):

TopDeltagerPræmieVærdiSponsoreret af
1.Martin KammerGeoff Andersson Raptor 5 vadejakke

Dozer Fleece

Vinboks m/ 3 flasker vin

1399,-

699,-

175,-

Grejbiksen, Trige

Grejbiksen, Trige

Hagelquist Vine, Århus

2.Jan ThomassenMP Fly Supply UV Lampe + 2 tuber lim

Fluestik

Vinboks m/ 2 flasker vin

500,-

300,-

175,.

Fru Møllers Restaurant, Odder

Brandbygegaard Bryghus, Odder

Hagelquist Vine, Århus

 

3.Anders F. KnudsenShimano Nasci 4000 hjul

Grejboks m/ 3 fynbowoblere

Gavekort

Vinboks m/ 2 flasker vin

799,-

260,-

200,-

175,-

Sportshuset, Horsens

Grejbiksen, Trige

Stark, Odder

Hagelquist Vine, Århus

4.Gorm PallesenLinekurv – Fisker design

Flueæske dobbeltboks og vandtæt

Gavekort

Vinboks m/ 2 flasker vin

399,-

249,-

200,-

175,-

Stef´s Lystfiskergrej, Århus

Stef´s Lystfiskergrej, Århus

Stark, Odder

Hagelquist Vine, Århus

5.Peter BrunsgaardGavekort

6 x Special Øl

Vinboks m/ 2 flasker vin

 

677,-

699,-

175,-

MP Fly Supply, Silkeborg

Stef´s Lystfiskergrej, Århus

Hagelquist Vine, Århus

 

 

Lodtrækningspræmier blandt alle deltagere:

TopDeltagerPræmieVærdiSponsoreret af
1.Peder BrunsgaardGavekort500,-Odder Sportsfiskerforening
2.Jakob HumaidanGavekort500,-Odder Sportsfiskerforening
3.Jens K KnudsenGavekort500,-Odder Sportsfiskerforening
4.Allan Rosenbæk3 Flasker vin275,-Hagelquist Vine

 

Samarbejdspartnere:

Grejbiksen, Trigewww.grejbiksen.dk

Grejbiksen

Grejbiksen, Trige

 

 

 

 

 

Stef´s fluebinding, Århuswww.stefs-lystfiskergrej.dk

Stef´s Fluebinding, Århus C

 

 

 

 

 

Hagelquist vine, Århuswww.hagelquist.dk

Hagelquist Vine, Århus

 

 

 

 

Sportshuset, Horsenswww.sportshuset.eu

Sportshuset, Horsens

 

 

 

 

Brandbygegård Bryghus, Odderwww.lonelandmand.dk

 

Fru Møllers Restaurant, Odder – www.frumollersmolleri.dk

 

 

 

 

 

 

Stark, Odder –  www.stark.dk

 

 

 

MP Fly Supply, Silkeborg – Facebook side

 

 

Odder Sportsfiskerforening

www.oddersportsfiskerforening.dk

OSF på facebook